Zonneboiler

Zonneboiler

sanitair ten top

Van licht naar warmte

In België kan dankzij een zonneboiler 60 à 70% van de jaarlijkse behoefte aan sanitair warm water van een gezin worden geleverd met behulp van een zonnecollector en een buffervat.

Een zonneboiler zorgt er dus voor dat je ongeveer tijdens de 6 middelste maanden van het jaar geen andere energiebron zoals gas, elektriciteit of stookolie nodig heeft om aan jouw behoefte warm water te voldoen.

Ook tijdens de herfst-en wintermaanden zal je zonneboiler een belangrijke ondersteuning zijn voor je verwarmingssysteem. Zo zal de zonneboiler er steeds voor zorgen dat het inkomend water voor je verwarmingssysteem al tot een bepaalde temperatuur is voorverwarmd.

Hoe werkt een zonneboiler?

Licht wordt warmte

1. De zonnecollector met collectorvloeistof vangt het invallende zonlicht op. 
2. De leidingen van het dak naar de kelder of stookkamer brengen de warme vloeistof van de collector naar het voorraadvat.
3. De warmte wordt via een spiraal in het voorraadvat aan het water in het vat afgegeven.
4. De afgekoelde vloeistof wordt vervolgens terug naar de collectoren gepompt om daar weer op te warmen.
5. Het voorraadvat houdt de warmte bij tot op het moment dat je warm water nodig hebt.

Beveiligd systeem

Geen oververhitting

De sturing garandeert de automatische en veilige werking van je zonneboiler. De collectorvloeistof is een gekeurd antivries product dat het systeem beveiligd tegen bevriezing.

Maar ook voor oververhitting hoeft je niet te vrezen.

Zodra het voorraadvat de maximale temperatuur heeft bereikt, stopt de pomp. Een thermostatisch mengventiel zorgt er bovendien voor dat het tapwater niet met een hoge temperatuur de na- verwarmer verlaat.

Pre title

Blijf op de hoogte van onze tips & advies

Wij houden u graag op de hoogte van ons laatste nieuws, tips & advies.
Bezoek daarom zeker regelmatig onze blog en vergeet u zich niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Total Energy Blog

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan voor een zonneboiler

offerte aanvragen

Eventuele naverwarming

Ook uiterst geschikt voor zwembaden

Als er niet genoeg warm water voorhanden is, schiet de slimme werking van de zonneboiler in actie: de na-verwarmer meet de temperatuur van het leidingwater in het voorraadvat en warmt het water bij. Na-verwarming werkt meestal op aardgas, stookolie of elektriciteit. Voor een nog doeltreffendere besparing combineer je een zonneboiler- installatie met een warmtepompboiler.

Zonnecollectoren zijn ook uiterst geschikt voor zwembadverwarming. Je zal aanzienlijk kunnen besparen op je verwarmingskosten van het zwembad door enkele collectoren te plaatsen die je badwater voorverwarmen of naar een hogere temperatuur verwarmen.

Klanten aan het woord

Dimitri Van Kerckhoven

Particulier

Total Energy Projects plaatste eind 2020 zonnepanelen op onze woning omgeving Antwerpen. Een zeer vlotte afhandeling en perfecte service!
Dankzij hun zonnepanelen hebben we nu ook een zeer mooi E-peil behaald!!

Simon op 't Roodt

Particulier

Dit bedrijf heeft bij ons de panelen geplaatst in Hasselt (Limburg). Uitstekend vakwerk afgeleverd. Perfecte service, kwalitatief goede panelen en van a tot z het hele proces goed uitgelegd. Zelfs na plaatsing ook steeds ter beschikking om te helpen met bijv. de app.
In de toekomst overweeg ik zeker om een batterij aan onze installatie te koppelen via hun.

Martin Coomans

Particulier

Filip van Total Energy Projects en zijn team kregen ons idee mooi voor elkaar : een combinatie van Italiaanse rechthoekige en driehoekige zonnepanelen installeren op ons trapeziumvormig dakvlak. Total Energy Projects zorgde voor een vlotte, correcte levering en installatie en tevens voor een goede dienstverlening na verkoop en hulp bij de opstart van de opvolging van de productieresultaten op computer.

Maak kennis met Total Energy Projects

Je kan bij ons terecht met al je vragen en ideeën bij het maken van jouw energiezuinige woning. Graag tot uw dienst.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies van total energy projects

In de kijker