FAQ

Veelgestelde vragen

Pre title

Blijf op de hoogte van onze tips & advies

Wij houden u graag op de hoogte van ons laatste nieuws, tips & advies.
Bezoek daarom zeker regelmatig onze blog en vergeet u zich niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Total Energy Blog

Laadpalen

Wat kost een laadpaal voor auto?

Wanneer je je elektrische auto oplaadt bij een openbare laadpaal, dan betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder van de laadpaal moet immers ook voorzien in kosten voor aanleg, onderhoud en wil ook nog wat winst maken. De tarieven liggen sterk uit elkaar, van circa € 0,20 tot €0,60 per kWh.

Welke laadpaal voor welke auto?

Door naar de specificaties van de auto te kijken weet je nu wat de beste laadpaal is voor jouw auto.
...


Laadstation
Aanbevolen elektriciteitsaansluiting
1-fase 16A (3.7 kW)
1x35A
1-fase 32A (7.4 kW)
3x35A
3-fase 16A (11 kW)
3x25A
3-fase 32A (22 kW)
3x50A

Wat nodig voor laadpaal?

Voor je laadpaal heb je een aparte stroomgroep in je meterkast nodig. Zo blijft je laadpaal altijd werken. Ook als je in huis een stroomstoring hebt. Daarnaast voorkom je dat je laadpaal andere apparaten op dezelfde groep in de weg zit.

Wat doet een wallbox?

Wallbox is een fabrikant van laadpalen. De naam doet het al vermoeden, de Wallbox laadstations bevestig je eenvoudig aan de muur thuis of op kantoor. Zodra jij je Wallbox laadpaal op eigen grond kunt plaatsen, is dat een stuk goedkoper en efficiënter.

Wat kost een Thuislaadpunt?

Nog zo'n deur om mee in huis te vallen: een laadpaal op eigen terrein kost al snel zo'n € 2000. Hierbij maakt het uit of je eenvoudigweg bij de meterkast een gat naar buiten boort om de lader daar te hangen, of dat het laadpunt aan de andere kant van het perceel moet komen.

Wat kost een Laadsessie?

Een gemiddelde laadsessie bij een laadpaal thuis duurt 10 uur. Tijdens deze 10 uur wordt er op een AC-laadpaal gemiddeld 40-50kWh geladen. In Nederland kost 1 kWh €0,23 incl. btw.

Wat heb je nodig voor laadpaal thuis?

Een laadpaal thuis werkt nagenoeg hetzelfde als een openbare laadpaal, alleen hebt je bij jouw eigen laadpaal niet altijd een laadpas nodig. Ben je de enige die de laadpaal gebruikt, dan kun je ervoor kiezen de laadkabel direct in te pluggen om de auto op te laden.

Hoe wordt een laadpaal thuis aangesloten?

De laadpaal wordt altijd direct aangesloten op de meterkast van jouw huis. Daarvoor wordt er in de meterkast een aardlekautomaat geplaatst en wordt er een nieuwe stroomgroep gemaakt. Dit wordt gedaan om het stroomnet in jouw huis te beschermen tegen overbelasting.

Hoeveel Ampere nodig voor laadpaal?

Een laadpaal trekt 16 ampère vermogen van 1 groep. Op deze groep is er dus nog 9 ampère over als de auto is ingeplugd. Voor de Tesla is dat 3 x 16 ampère. Hiervoor is het kastje van Maxem gekomen (kastje tussen de laadpaal en de slimme meter)

Is een laadpaal nodig?

ENet als je mobiele telefoon, moet ook een elektrische auto regelmatig worden opgeladen. Dit doe je aan een laadpaal of snellaadpaal en daarvoor heb je een speciaal pasje nodig. ... Wel kun je een onderscheid maken tussen 'gewoon laden' bij een laadpaal of 'snelladen' bij een snellaadpaal.

Wat is DC Lekbescherming?

DC-lekbescherming om ervoor te zorgen dat je installatie up-to-date is met de nieuwste veiligheidsnormen. Zorgt ervoor dat de hoge voltages van de auto niet de woning in kunnen komen. Deze beveiliging zorgt ook voor besparing op extra DC beveiliging in de groepen kast.

Is een laadpaal nodig?

ENet als je mobiele telefoon, moet ook een elektrische auto regelmatig worden opgeladen. Dit doe je aan een laadpaal of snellaadpaal en daarvoor heb je een speciaal pasje nodig. ... Wel kun je een onderscheid maken tussen 'gewoon laden' bij een laadpaal of 'snelladen' bij een snellaadpaal.

Hoe werkt thuis laden?

U kunt uw elektrische auto thuis opladen. Dat kan als gezegd via het stopcontact (laden met 1 fase 10A), maar het is sneller om een laadstation te (laten) installeren. Voor het opladen van de auto bij een openbaar laadpunt heeft u ook een laadpas nodig.

Wat kost een elektrische paal?

De laadpaal of laadstation
Tussen verschillende laadpalen kunnen grote verschillen zitten in prijs. Grofweg vindt u prijzen tussen 500 en 1.200 euro. De prijs hangt af van het vermogen van uw laadpaal.

Waar laadpaal plaatsen thuis?

Als je thuis een laadpunt creëert dan zul je deze in principe op een aparte groep in je meterkast plaatsen. Als er geen groep meer vrij is, laat er dan één bijplaatsen door een installateur om te zorgen dat er altijd genoeg vermogen beschikbaar is voor het opladen van je auto.

Hoe lang duurt het laden op een laadpaal?

Stel dat je auto een accu heeft van 55 kWh en de laadpaal een vermogen heeft van 11 kW. Dan duurt het ongeveer 5 uur (55 kWh / 11 kW = 5 h) voordat een volledig lege accu weer helemaal is opgeladen. Je meterkast moet dan ook het vermogen hebben om 11 kW te kunnen laden.

Kan een elektrische auto aan een gewoon stopcontact?

U kunt uw elektrische auto en plug-in hybride thuis opladen. Het is aan te raden om dat niet via een gewoon stopcontact te doen, waar u ook de stekker van de stofzuiger in steekt, maar via een thuislaadpunt aangesloten op een aparte groep. Dat gaat sneller en is veiliger.

Klanten aan het woord

Dimitri Van Kerckhoven

Particulier

Total Energy Projects plaatste eind 2020 zonnepanelen op onze woning omgeving Antwerpen. Een zeer vlotte afhandeling en perfecte service!
Dankzij hun zonnepanelen hebben we nu ook een zeer mooi E-peil behaald!!

Simon op 't Roodt

Particulier

Dit bedrijf heeft bij ons de panelen geplaatst in Hasselt (Limburg). Uitstekend vakwerk afgeleverd. Perfecte service, kwalitatief goede panelen en van a tot z het hele proces goed uitgelegd. Zelfs na plaatsing ook steeds ter beschikking om te helpen met bijv. de app.
In de toekomst overweeg ik zeker om een batterij aan onze installatie te koppelen via hun.

Martin Coomans

Particulier

Filip van Total Energy Projects en zijn team kregen ons idee mooi voor elkaar : een combinatie van Italiaanse rechthoekige en driehoekige zonnepanelen installeren op ons trapeziumvormig dakvlak. Total Energy Projects zorgde voor een vlotte, correcte levering en installatie en tevens voor een goede dienstverlening na verkoop en hulp bij de opstart van de opvolging van de productieresultaten op computer.

Maak kennis met Total Energy Projects

Je kan bij ons terecht met al je vragen en ideeën bij het maken van jouw energiezuinige woning. Graag tot uw dienst.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies van total energy projects

In de kijker

Contacteer TOTAL ENERGY PROJECTS