fbpx

Niet alle woningen hebben een optimale ligging om zoveel mogelijk voordeel uit zonnepanelen te halen. Een boom, schoorsteen en zelfs vogelpoep kan voor ongewenste schaduw zorgen. En dat heeft gevolgen voor de opbrengst uit uw zonnepanelen. Om toch uw zonnepanelen optimaal te benutten, kunt u kiezen voor Power Optimizers. Zo voorkomt u opbrengstverlies en bespaart u vaak nóg meer op uw energiekosten.

Wat zijn Power Optimizers?

Een Power Optimizer is een elektronische chip die de energieopbrengst van elk afzonderlijk zonnepaneel maximaal vergroot.

Voordelen Power Optimizer

  • Voorkomt opbrengstverlies
  • U bespaart op onderhoudskosten 
  • Veiliger: minder kans op ongelukken 

Bent u geïnteresseerd in een Power Optimizer of wilt u weten of dit interessant is voor uw situatie. Neem dan contact op met ons via onderstaande button.

Adviesgesprek aanvragen

Hoe werken Power Optimizers?

Bij traditionele zonnepanelen vermindert het zwakste zonnepaneel de prestatie van alle panelen. Zelfs als er maar één paneel in de schaduw ligt, heeft dit een nadelige invloed op alle panelen. En dus ook op uw rendement. Als u investeert in Power Optimizers, heeft u hier geen last van.

Uit elk paneel de maximale opbrengst

Een Optimizer zorgt ervoor dat de panelen afzonderlijk van elkaar werken. Levert een zonnepaneel niet de gewenste minimum opbrengst op, dan zorgt een Optimizer dat dit niet ten koste gaat van de rest. Zo haalt u uit elk paneel de maximale opbrengst.

Minder kans op ongelukken

Een bijkomend voordeel van een Power Optimizer is het veiligheidsaspect. Doordat ieder paneel afzonderlijk wordt geregeld is er minder kans op ongelukken. Bijvoorbeeld bij kortsluiting, blikseminslag of brand.

Monitor uw panelen met onze app

De prestaties van elk individueel paneel zijn te zien op de website of in een handige app. Zo kunt u op elk moment zelf zien hoe de panelen presteren.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 0470 654 324 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search