fbpx

DE NIEUWE HYBRIDE COMBINATIE VAN ROTEX (I.S.M. DAIKIN): EFFICIËNT, HANDIG EN BETROUWBAAR.

Het gebruik van een warmtepomp in bestaande gebouwen is vaak beperkt wegens de nood aan hoge watertemperaturen. Bij het moderniseren van gebouwen met een bestaand, op gas gestookt verwarmingssysteem, wordt daarom vaak de vraag gesteld of een warmtepomp deze taak kan uitvoeren. De ROTEX HPU hybrid combineert een warmtepomp, die de omgevingslucht gebruikt als hernieuwbare warmtebron, met een energiezuinige gascondensatietechnologie. De binnenunit, die bestaat uit een gascondensatieketel en het interne deel van de warmtepomp, neemt meestal niet meer plaats in dan een traditionele gasketel. Met watertemperaturen van 25°C tot 80°C is de ROTEX HPU hybrid geschikt voor elk soort gebouw.

Gas-hybride gasketel: altijd de beste verwarmingsmodus.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp, is een combinatie van een gasketel, en een warmtepomp.  Voor bestaande woningen met radiatoren of een luchtverwarmingssysteem, is het vaak de beste oplossing.

In de instellingen, kan je de huidige gasprijs en elektriciteitsprijs ingeven.  De installatie meet de buitentemperatuur, en berekent dan automatisch, welke manier van verwarmen de goedkoopste is.


Zo kunnen we drie werkingsmodellen krijgen:

  1. Als de temperatuur buiten hoog genoeg is, is het  goedkoopst om met de warmtepomp te werken. De gasketel werkt niet op dit moment.
  2. Als de warmtepomp nog steeds de goedkoopste manier van verwarmen is, maar er is een hogere temperatuur nodig, om het huis te verwarmen, zal de warmtepomp op volle vermogen werken, en zal de gasketel bijspringen.
  3. Onder een bepaalde temperatuur, zal enkel de gasketel werken. Dit zal op dit moment de goedkoopste manier van verwarmen zijn.

Op deze manier wordt je huis steeds op meest rendabele manier verwarmd.
Met zonnepanelen kan bovendien het gedeelte dat de warmtepomp doet, volledig weggewerkt worden. Hierdoor zal je energiekost spectaculair dalen.

Intelligent en betrouwbaar verwarmen. Energiezuinig hybride systeem.

De ROTEX HPU hybrid gasketel optimaliseert het parallelle gebruik met de warmtepomp. Dit zorg ervoor dat het langer duurt voordat de gasketel in zijn eentje aan de warmtevraag van het gebouw moet voldoen dan normaal het geval zou zijn. Dit systeem is tot 35% zuiniger dan het gebruik van alleen een gascondensatieketel. Dit betekent dat in de loop van een jaar 60 tot 70% van de energie voor centrale verwarming wordt geleverd door de warmtepomp.

Tot 30% efficiëntere verwarming van tapwater.

De speciale 2-in-1-warmtewisselaar van de ROTEX HPU hybrid gasketel wordt gebruikt voor de productie van sanitair warm water en voor verwarming. Omdat het rechtstreeks het tapwater verwarmt op basis van een hygiënisch principe van onmiddellijke waterverwarming, werkt het toestel binnen het condensatiebereik voor het verwarmen van het tapwater. Dit zorgt voor een stijging van het rendement met tot wel 30% in vergelijking met traditionele gascondensatieketels.

Snel en eenvoudig te installeren.

Het systeem kan in bestaande verwarmingssystemen worden ingebouwd tijdens het vervangen van een oude gasketel. Alle bestaande radiatoren en vloerverwarmingssystemen kunnen behouden blijven. Bijna alle werken worden in de technische ruimte uitgevoerd. Alleen het installeren van de buitenunit van de warmtepomp is bijkomend werk nodig.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 0470 654 324 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search