fbpx

Kom jij in aanmerking voor de compensatiepremie zonnepanelen?

 In Geen categorie

De compensatiepremie is een eenmalige investeringspremie voor de installatie van nieuwe zonnepanelen. Deze geldt voor iedereen die dit jaar zonnepanelen heeft geplaatst en deze heeft laten keuren. 

De compensatiepremie is afhankelijk van:

*kWp = kilowattpiek

Waarom werd deze premie in het leven geroepen?

De éénmalige compensatiepremie werd ingevoerd bij de afschaffing van de terugdraaiende teller. Vanaf nu moet je betalen voor de energie die je op het net zet. 

Heb je 2 verschillende zonnepaneelinstallaties?

Dan wordt de tweede installatie ‘opgeslorpt’ door de eerste. De compensatiepremie wordt berekend op de datum van de eerste en vermogen van de 2 samen

Niet-gebruikte energie gaat terug naar het net 

Om ervoor te zorgen dat jij de opgewekte energie ook ’s avonds kunt gebruiken, en je deze dus niet terug op het net moet injecteren, kan je kiezen voor een thuisbatterij. Momenteel ontvang je hoge premies voor thuisbatterijen, die combineerbaar zijn met de compensatiepremie. 

Door de premie voor batterijsystemen te combineren met de compensatiepremie, kan je een premie ontvangen van 4000 tot 6000 euro. 

Wens je meer informatie over de compensatiepremie en de premie voor batterijsystemen? 

Contacteer Total Energy Projects

Recent Posts
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 0470 654 324 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search