fbpx

ZONNEBOILER

zonneboiler

Van licht naar warmte

In België kan dankzij een zonneboiler 60 à 70% van de jaarlijkse behoefte aan sanitair warm water van een gezin worden geleverd met behulp van een zonnecollector en een buffervat.

 

Een zonneboiler zorgt er dus voor dat u ongeveer tijdens de 6 middelste maanden van het jaar geen andere energiebron zoals gas, elektriciteit of stookolie nodig heeft om aan uw behoefte warm water te voldoen.

Ook tijdens de herfst-en wintermaanden zal uw zonneboiler een belangrijke ondersteuning zijn voor uw verwarmingssysteem. Zo zal de zonneboiler er steeds voor zorgen dat het inkomend water voor uw verwarmingssysteem al tot een bepaalde temperatuur is voorverwarmd.

Vraag nu uw vrijblijvende offerte voor een zonneboiler

werking-zb

Hoe werkt een zonneboiler?

LICHT WORDT WARMTE

  1. de zonnecollector met collectorvloeistof vangt het invallende zonlicht op
  2. de leidingen van het dak naar de kelder of stookkamer brengen de warme vloeistof van de collector naar het voorraadvat
  3. de warmte wordt via een spiraal in het voorraadvat aan het water in het vat afgegeven
  4. de afgekoelde vloeistof wordt vervolgens terug naar de collectoren gepompt om daar weer op te warmen
  5. het voorraadvat houdt de warmte bij tot op het moment dat u warm water nodig heeft

Beveiligd systeem

GEEN OVERVERHITTING

De sturing garandeert de automatische en veilige werking van uw zonneboiler. De collectorvloeistof is een gekeurd antivries product dat het systeem beveiligd tegen bevriezing.

 

Maar ook voor oververhitting hoeft u niet te vrezen.

Zodra het voorraadvat de maximale temperatuur heeft bereikt, stopt de pomp. Een thermostatisch mengventiel zorgt er bovendien voor dat het tapwater niet met een hoge temperatuur de na- verwarmer verlaat.

zonneboiler2

Eventuele naverwarming

OOK UITERST GESCHIKT VOOR ZWEMBADEN

Als er niet genoeg warm water voorhanden is, schiet de slimme werking van de zonneboiler in actie: de na-verwarmer meet de temperatuur van het leidingwater in het voorraadvat en warmt het water bij. Na-verwarming werkt meestal op aardgas, stookolie of elektriciteit. Voor een nog doeltreffendere besparing combineert u een zonneboiler- installatie met een warmtepompboiler.

 

Zonnecollectoren zijn ook uiterst geschikt voor zwembadverwarming. U zal aanzienlijk kunnen besparen op uw verwarmingskosten van het zwembad door enkele collectoren te plaatsen die u badwater voorverwarmen of naar een hogere temperatuur verwarmen.

Graag een vrijblijvende offerte voor een zonneboiler?

Geef ons een seintje op +32 470 654 324 of laat ons iets weten via onderstaand invulformulier en wij contacteren u zo snel mogelijk terug. Graag tot uw dienst.

Ja, ik ben via mond-tot-mond reclame tot bij Total Energy Projects gekomen

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 0470 654 324 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search