Wil je dat je zonnepanelen niet gaan vliegen? Kies dan voor geschroefde dakhaken!


 

Wil je dat je zonnepanelen niet gaan vliegen? Kies dan voor geschroefde dakhaken!


Er zijn twee veelvoorkomende methoden voor de montage van zonnepanelen op daken: klikhaken en geschroefde dakhaken. Hieronder worden de belangrijkste verschillen tussen deze twee methoden beschreven:

  • Installatieproces: Klikhaken worden met de hand op het dak bevestigd, zonder dat er gaten in het dak worden geboord. Dit maakt de installatie sneller en gemakkelijker, aangezien er geen extra gereedschap nodig is om gaten te boren. Geschroefde dakhaken vereisen daarentegen dat er gaten in het dak worden geboord om de haken te bevestigen, wat meer tijd en arbeid vereist.
  • Stabiliteit: Klikhaken zijn over het algemeen minder stabiel dan geschroefde dakhaken. Ze zijn vaak ontworpen om lichte tot middelzware zonnepanelen te ondersteunen en zijn mogelijk niet geschikt voor zware panelen of hardere winden en weersomstandigheden. Geschroefde dakhaken bieden daarentegen meer stabiliteit en zijn geschikt voor het ondersteunen van zwaardere zonnepanelen en het weerstaan van zwaardere wind- en sneeuwbelastingen.
  • Waterdichtheid: Geschroefde dakhaken worden vastgeschroefd op het dak met waterdichte afdichtingen om te voorkomen dat er water door de gaten in het dak komt. Klikhaken hebben echter niet altijd waterdichte afdichtingen, waardoor ze gevoeliger kunnen zijn voor lekkages.
  • Kosten: Over het algemeen zijn klikhaken goedkoper dan geschroefde dakhaken. Dit komt doordat klikhaken minder tijd en arbeid vereisen voor installatie. Echter, voor daken die extra stevigheid vereisen of voor zware panelen zijn de kosten van geschroefde dakhaken gerechtvaardigd vanwege de extra stabiliteit en duurzaamheid die ze bieden.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen klikhaken en geschroefde dakhaken is de installatiemethode en de stabiliteit van de haken. Klikhaken zijn sneller en gemakkelijker te installeren, maar bieden mogelijk minder stabiliteit en duurzaamheid dan geschroefde dakhaken. Geschroefde dakhaken zijn duurzamer en bieden meer stabiliteit, maar vereisen meer tijd en arbeid voor installatie en zijn daardoor vaak duurder.
Total Energy Projects kiest resoluut voor de montage van geschroefde dakhaken om hun klanten een duurzame en toekomstgerichte installatie te bezorgen.

Recente Post

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies van total energy projects

In de kijker