Waarom nog dit jaar kiezen voor een installatie van zonnepanelen of een warmtepomp

Waarom nog dit jaar kiezen voor de installatie van zonnepanelen of een warmtepomp? Gratis Monitorsysteem.


 •  De stroomprijs is gestegen van gemiddeld 0.21 €/kWh naar gemiddeld 0.26€/kWh. Dit door de stijging van de transportkosten voor elektriciteit en de BTW op elektriciteit (gestegen van 6% naar 21% BTW). Het bedrag dat je moet betalen en dat je uitspaart door het plaatsen van zonnepanelen is dus met 24% gestegen.


 • De regering heeft de BTW voor woningen tussen de 5 en de 10 jaar, verhoogd van 6% naar 21%. Dit betekent dat je vanaf volgend jaar 15% meer zal betalen voor een installatie van zonnepanelen of een warmtepomp.


 • De Turteltaks, de nieuwe taks, geldt voor iedereen, onafhankelijk of je nu zonnepanelen hebt of niet.  Wat er echter niet wordt vermeld, en wat weinig mensen weten, is dat de taks afhankelijk is van je verbruik:
  --> verbruik tussen de 0 en 5000 kWh/jaar --> €100 taks per jaar
  --> hoger verbruik tussen de 5000 en 10000 kWh/jaar --> €130 taks per jaar
  --> verbruik tussen de 10000 en 20000 kWh( bijvoorbeeld mensen met een elektrische verwarming) betalen €290 per jaar extra taks
  --> verbruik hoger dan 20000 kWh per jaar --> taks van maar liefst 770€ per jaar extra
  Door het plaatsen van zonnepanelen, breng je je totale verbruik naar beneden, waardoor je deze hogere taksen niet hoeft te betalen.


Om onze klanten nog beter op te volgen en te begeleiden, voorzien we bij een bestelling in december een GRATIS installatie van een MONITORINGSYSTEEM bij een keuze voor een SMA of Solar Edge omvormer. Dit betekent een voordeel van €275.  Hierdoor krijg je automatisch een mailtje wanneer er iets mis is met je installatie, wordt je installatie deskundig van op afstand opgevolgd, en krijg je om de 6 maanden een update van de software op de omvormer, waardoor je installatie ook in de toekomst een zo hoog mogelijke opbrengst produceert!


Met vriendelijke groeten,

Het Total Energy Projects team
info@totalenergy.be
Filip:  0470 654 324
Jos:    0489 210 808
Recente Post

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies van total energy projects

In de kijker